PASTI ada yang pernah jumpa pelbagai jenis lelaki di dalam kehidupan anda sepanjang anda bercinta. Ada yang romantik, ada yang setia dan sebagainya. Tetapi apa yang paling penting, adalah mereka yang tidak layak menjadi suami.

Ada masanya, mereka yang buruk boleh menjadi suami dan mereka yang kacak pula, tidak boleh dijadikan suami. Bagaimanakah karakter lelaki yang tak boleh dijadikan suami? Ketahui berikut ini 5 jenis lelaki yang tidak layak menjadi suami.

5 JENIS LELAKI YANG TIDAK LAYAK DIJADIKAN SUAMI

1. TIADA PENDAPATAN TAPI BOROS

Lelaki yang tidak mempunyai pendapatan tidak layak untuk dijadikan suami. Mereka tidak mampu untuk menyara hidup anda. Kalau ada pun diantara mereka yang mempunyai pendapatan, mereka boros dengan hasil pendapatan mereka. Mereka tidak tahu membahagikan pendapatan pendapatan mereka.

2. TERLALU BERGANTUNG PADA ORANG LAIN

Apakah seseorang lelaki yang akan memberi nafkah kepada anda, hidup dengan masih bergantung pada orang tuanya? Itukah calon yang sesuai untuk dijadikan suami? Silap haribulan, wang anda yang disapu habisnya nanti.

BACA>>>> 5 Calon Menantu Lelaki Idaman yang Dicari Ayah Si Gadis

3. PEMALAS

Pemalas disini difokuskan pada keadaan mereka menguruskan diri mereka sendiri. Lihat sahaja bagaimana mereka menguruskan katil tidur mereka sehingga tidak boleh membezakan pakaian yang kotor dan bersih. Mereka hanya anggap mengemas rumah hanya bekerja wanita.

4. BERFIKIRAN NEGATIF

Seorang lelaki kalah selalu berfikiran negatif. Mereka menganggap apa yang mereka mahu lakukan semuanya tidak boleh. Wanita yang bercinta dengan lelaki ini pasti akan sentiasa diburuk-burukan.

5. KING CONTROL

Ini adalah lelaki paling bahaya dan patut wanita jauhi dan hindari. Kalau dibenarkan untuk bunuh, sila bunuh beramai-ramai. Lelaki jenis ini akan menghalang anda daripada berinteraksi dengan dunia luar sehingga menyebabkan anda begitu tertekan.

BACA>>>> Tip Pilih Suami: Ini Ciri-Ciri Calon Suami Mengikut Islam

SUMBER: AliffChannel

MENINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda